تاریخچه:
باتوجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ازسال 1365 تأسیس گردیده است فعالیتهای پژوهشی عملاً ازسال 1370 به بعدآغازگردیدکه ازآن زمان فعالیتهای پژوهشی همواره روند رو به رشدی را طی نموده است ونوید بخش آینده خوبی برای موفقیت دانشگاه وکشوردرفرآیندپیشرفت وتوسعه میباشــد. با تفکیک معاونت آموزشی از معاونت پژوهشی ، این معاونت فعالیت خود را به صورت مستقل آغاز نمود. این معاونت در راستای تحقق اسناد علمی و تحقیقاتی بالادستی کار سیاستگذاری، برنامه ریزی،اجرا، نظارت، پایش و ارزشیابی پژوهش های دانشگاه را عهده دار می باشد بر این اساس معاونت پژوهشی به معاونت تحقیقات و فناوری تغییر نام داد. اهم فعالیت های این معاونت طی سال های گذشته به این صورت است:
v کسب رتبه اول فعالیت های پژوهشی در بین دانشگاه های همتراز طی پانزده سال متوالی
v انجام طرح های تحقیقاتی، انتشار مقالات، کتب و مجلات
v برگزاری کارگاه های پژوهشی، نشست های تخصصی و همایش ها
v راه اندازی واحد های علم سنجی، وبومتری
v انتشارات مجلات علمی جدید
v توسعه و ارتقا مراکز تحقیقاتی
v اخذ مجوز پژوهشکده
v راه اندازی مرکز رشد دانشگاه و جذب شرکت های دانش بنیان و هسته های فناور
v جذب دانشجویان دکترای تخصصی پژوهشی
v راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات
با توجه به نقش پر اهمیت تحقیقات پزشکی در ارتقاء سلامت وتوسعه جوامع انسانی مهمترین وظیفه معاونت پژوهشی فراهم نمودن بستر مناسب برای محققین است که با انجام پژوهش وتولید دانش نو،موجبات ارتقای سلامت برای آحاد مردم را فراهم می نماید. در این راستا تدوین وابلاغ اولویتهای پژوهشی،ارتقای کمی وکیفی تحقیقات کاربردی،توانمند سازی محققین وانتشار نتایج تحقیق به ذینفعان از مهمترین مأموریتهای این معاونت می باشد. توسعه مبتنی بر دانایی،یکی ازپایه های اساسی توسعه کشور عزیزمان می باشد. در این راستا بر نکات مهمی نظیر تعیین اولویت های پژوهشی،اصلاح ساختاری واحدهای پژوهش،هدفمند کردن اعتبارات پژوهشی،تربیت نیروی انسانی روزآمد در فرآیند پژوهش و فناوری،توسعه مرزهای دانش وانجام پژوهشهای کاربردی در خصوص حل مشکلات کشورمد نظر می باشد. در این میان دانشگاه های سراسرکشور،رسالت اصلی کاربرد و انتشار و تولید دانش را به دوش می کشند که نقش پژوهش در ایفای این رسالت خطیر،حائز اهمیت و غیر قابل اغماض می باشد. در طی سالیان متمادی،دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد همواره از پیشگامان تولید علم و فعالان عرصه پژوهش در میان دانشگاه های علوم پزشکی هم تراز (تیپ 3) محسوب می گردیده است که بدون شک این افتخار حاصل تلاش بی وقفه و در خور تقدیر اعضای محترم هیئت علمی،دانشجویان و پژوهشگران و کارکنان این دانشگاه می باشد.
اهداف و راهبردها :
اهداف این معاونت ارتقا ، گسترش وتوسعه فعالیت های پژوهشی دانشگاه می باشد.معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در راستای رسالت این دانشگاه که همانا تأمین و ارتقا سلامت برای آحاد مردم استان چهارمحال و بختیاری است. با اقدامات زیر دانشگاه را در جهت ماموریت خویش یاری می نماید.1- تولید دانش وارائه آن2- اطلاع رسانی3- توانمند سازی پژوهشگران در انجام امور تحقیقاتی4- تأمین منابع علمی5- فراهم آوردن شرایط وامکانات لازم به منظور تسهیل انجام پژوهش6- تشویق به انجام تحقیقات تیمی وچند مرکزی